Неділя, 24.09.2017, 09:29
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Шкільна газета

"Барви школи" №3-4 листопад-грудень 2012

Шановні друзі!     

Напевно, кожен з вас, крокуючи до школи, мимоволі милувався такою чистою і недоторканою красою чарівниці-зими. Це єдина пора, коли чисто прибрана, всипана блискітками земля,  зустрічається на горизонті із безмежною голубінню неба, це унікальна пора, адже саме взимку на нас чекає ціла низка веселих свят, а з ними унікальних звичаїв і традицій. Зрештою, це незабутня пора, бо взимку кожен день може стати святом, варто лише захотіти і трішечки пофантазувати.   Нехай ця зима стане незабутньою для вас!! Веселих свят,  дорогі друзі!                 

                           Редактор


 Шановні вчителі,  учнівська громадо!

Рада справ учнівського самоврядування школи   «Гармо-нія» вітає усіх з Новим Роком, Різдвом Христовим та всіма святами зимового циклу!! Щастя усім у Новому році, добра, удачі, високих балів і вірних друзів!! Ми впевнені, що цей рік буде насиченим приємними подіями, незабутніми враженнями та сповнений гарного настрою. Значною мірою це залежить від нас самих, тому вмикайте уяву, імпровізуйте, пропонуйте свої ідеї, не бійтеся експериментувати, і цей рік стане для Вас незабутнім!! Нехай не згасне іскорка таланту, свічечка доброти, а фортуна й успіх ніколи не полишають Вас!

           Шкільний президент


6 грудня – День Збройних сил України.

Ми вміємо бути захисниками

 6 грудня ми святкували чергову річницю створення Збройних Сил України. Зараз ми розуміємо, що надійна армія – це наша впевненість у завтрашньому дні, а тому підготовка майбутніх захисників має здійснюватися не лише в спеціалізованих навчальних закладах, але й у школі. З цією метою в нашій школі вивчається предмет «Захист Вітчизни» .У п’ятницю, 7 грудня, у школі була проведена конкурсна програма «Ну-мо, козаче!», присвячена Дню української армії. У конкурсі взяли участь хлопці 6 та 7 класів. Команди-курені змагалися у силі, спритності та витривалості, демонстрували свої знання з історії козацтва, національної символіки. Чого там тільки не було: повітряні кульки надували, силою рук мірялися, вітання дівчат своїх слухали…Усі трималися по-козацьки: не зганьбили ні роду українського, ні свого класу. Однак журі було змушене із кращих обирати найкращих. Отож, перше місце здобув курінь 6-А класу, друге місце – курінь 7 класу; почесне третє місце за  куренем 6-Б класу.  Вітаємо переможців!!

    Яна Гусєва, 6а кл.

 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом

 Боротьба зі страшною чумою ХХІ століття – СНІДом в Україні і світі ведеться на всіх рівнях. І школа займає тут далеко не останнє місце, адже саме у школі формується, розвивається і набирається знань майбутнє держави. У нашій школі було випущено інформаційну стіннівку, пройшли тематичні п’ятихвилинки тощо. Сподіваємось, проведення цих заходів допоможе учням захистити самих себе, адже найкращий захист – це поінформованість. 


Улюблені новорічні страви

Олів'є

Популярний салат вигадав французький кухар Олів'є, який жив у Росії в другій поло­вині XIX століття. Смак олів'є був настільки вишуканим, що француза дуже швидко визна­ли справжнім кулінаром, а по­пулярність його ресторану, що значно підупала на той час, спалахнула знову. У Росії, а потім і в Радянському Союзі салат олів'є вважали дорогою святко­вою стравою, і коли 1936 року уряд офіційно дозволив свят­кувати Новий рік, салат став незмінним символом свята.

 

 «Оселедець під шубою»

Автор цієї смакоти — власник популярних у дореволюційній Москві їдалень  купець Анастас Богомилов. Цю страву він вигадав голодного 1918 року, аби догодити своїм постійним відвідувачам — пролетарям. Головним інгредієнтом її став оселедець — улюблена їжа бідняків. До риби Анастас додав простонародні продукти: цибулю, картоплю й моркву, а зверху все це вкрив шаром буряка, що символізував червоний прапор. І щедро заправив французьким майонезом — на знак поваги до творців Великої французької революції. Назвали смачну закуску незвичайно — «Шовінізму й упадку — бойкот і анафема», або просто ШУБА. А презенту­вали «шубу» саме в переддень 1919 року, відтоді вона стала в Росії новорічною стравою. Згодом ім'я автора рецепта найпопулярнішої  святкової їжі забули, а саму закуску почали називати просто «Оселедець під шубою».

Практична порада. Під час вибору оселедця для «шуби» насамперед звер­нути увагу на зябра, щоб вони були пружні, темно-червоні. М'ясо при натисканні пальцем також пружне. На шкірочці риби не має бути жовтих або коричневих плям, схожих на іржу.               

укр2008@ukr.net

 

Позіхати і потягуватись корисно для здоровя

Позіхання—це умовний рефлекс, що полягає в здійсненні мимовільного акту дихання. Причин для позіхання є багато: якщо втомилися, якщо вам нудно або хочеться спати. Позіхання нападає і тоді, коли ви голодні або, навпаки, дуже ситно поїли. Вважаєтся, що позіхання символізує,  перехід організму у стадію гальмування, що призводить до зниження працездатності нервової тканини. Як результат—сповільнюються деякі фізіологічні процеси і функції тіла.

Коли людина позіхає, відбувається глибокий вдих і збагачення крові киснем, що змушує її швидше бігати по судинах. Тобто, позіхаючи, ми намагаємось підбадьорити свій мозок.

Вчені довели: хто багато позіхає, той має менше зморшок, краще мислить і отримує більше кисню для тканин і шкіри. Позіхання рятує людей від стресів, допомагає відволіктися і розвантажитися, зняти втому, стимулюючи роботу мозкових клітин. Доведений позитивний ефект від позіхання для нормалізації тиску, зняття нервової напруги, болю в суглобах.

Потягатись також корисно для здоровя. Після сну або при сидінні в напруженій позі мязи затікають, у них накопичується молочна кислота, яку  необхідно розігнати. Це допомагає активізувати працездатність і підвищити тонус. Потягування допомагає мязам включитися в роботу.

       За матеріалами газети   «Чернігівщина»

 

 

 

  

  


 

Категорія: Шкільна газета | Додав: SnizhokTA (27.04.2013)
Переглядів: 453 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]